Trommelen Trommelen
  • Home
  • Nieuws
  • Informatiebijeenkomst: Grensarbeiders Nederland en België

Informatiebijeenkomst: Grensarbeiders Nederland en België

Woon je in Nederland en werk je in België? Of omgekeerd, woon je in België en werk je in Nederland? Of ben je dit van plan? Bij werken over de grens komt heel wat kijken en komt er vaak veel op je af, ook op het gebied van sociale zekerheid en belastingen. Dat zijn zaken die in België vaak anders geregeld zijn dan in Nederland. 

Het is niet altijd duidelijk wat dit voor jou persoonlijk betekent. Wat moet je regelen, wat zijn de gevolgen? Maar met de juiste informatie is werken over de grens een stuk minder lastig dan vaak wordt gedacht.

Welke onderwerpen kun je verwachten?

Tijdens deze avond ontvang je in twee delen de informatie die nodig is bij wonen en werken over de grens:

  • Socialezekerheidswetgeving
  • Belastingen

Hierbij kun je denken aan: waar moet ik mijn belastingen aangeven, waar moet ik mijn socialeverzekeringspremies betalen, wat als ik in allebei de landen werk, wat als ik werkloos word, mag ik thuiswerken, hoe wordt mijn pensioen opgebouwd etc.?

Wie organiseert het?

Vanuit Trommelen zullen verschillende medewerkers aanwezig zijn om op het gebied van belastingen te informeren. Verder zal Ton van Tilburg van GrensInfoPunt Eindhoven op het gebied van sociale zekerheid komen informeren.

Waar en wanneer?

Locatie: Hof van Baarle, Boschoven 26 Baarle-Nassau

  • Wonen in Nederland, werken in België – Woensdag 1 november 2023 18:30
  • Wonen in België, werken in Nederland – Donderdag 2 november 2023 18:30

Inloop zal op beide dagen vanaf 18:30 plaatsvinden. De bijeenkomsten zullen starten om 19:00 met de informatiesessies. Daarnaast zal er naderhand de gelegenheid zijn tot het stellen van persoonlijke vragen.

Aanmelden?

Mail naar grensarbeid@trommelen.nl of naar ton.van.tilburg@eindhoven.nl. Aanmelden kan tot en met 25 oktober. Geef hierbij aan of situatie 1 of 2 voor jouw van toepassing is.

De bijeenkomst wordt gratis aangeboden, maar wij rekenen wel op je komst. Mocht je toch verhinderd zijn, willen wij vragen jezelf af te melden

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met Elle.